Speelgoedbeurs

LET OP: nieuwe locatie per 01-09-2020: EBS De Rank, Pythagorasstraat 9, Arnhem Rijkerswoerd (vanwege corona-maatregelen en een verbouwing is onze oude locatie AC Rijkerswoerd tijdelijk niet beschikbaar).

Hoe verloopt de speelgoedbeurs?

Op de dag van de beurs kun je tussen 11:00 – 14:00 uur in een 30-minuten tijdslot tweedehands speelgoed kopen. Het speelgoed ligt per soort gesorteerd in de beursruimte. Er is een aparte hoek met boeken en ook cd’s/dvd’s/games en de accessoires voor de kinderkamer liggen in aparte hoeken uitgestald.

LET OP: vanwege de corona-maatregelen kunnen we je alleen toegang tot de beurslocatie geven als je vooraf een persoonlijk toegangsbewijs hebt geboekt. Alleen volwassenen (geen kinderen) kunnen een toegangsbewijs boeken, en maximaal 1 persoon per gezin. Zo geven we zoveel mogelijk gezinnen de kans om speelgoed te kopen op onze beurs.

Bij de kassa betaal je 10% bovenop de verkoopprijs als bijdrage voor onze onkosten (zaalhuur en organisatie).

Wat kun je (ver)kopen?

 • Binnenspeelgoed voor baby’s en kinderen van alle leeftijden, zoals playmobil, auto’s, racebanen, barbies, poppen, poppenhuizen, poppenwagens, duplo, lego, knexx, spelletjes, cd’s/dvd’s/games (alleen origineel, geen kopie, en maximale leeftijdsaanduiding 12+), boeken, puzzels, enzovoort.
 • Er is ook speelgoed voor wat oudere kinderen!
 • Knutsel- en kleurspullen (mits ongebruikt) en creatief speelgoed voor weven, breien, haken, punnikken en dergelijke.
 • Kinderfietsen, steps, buitenspeelgoed zoals glijbanen, schommels, traptractors, skelters, rolschaatsen, skateboards enzovoort.
 • Accessoires voor kinderkamers, zoals verlichting, schilderijtjes, kussentjes, tafeltjes, (bureau)stoelen, bureauspulletjes, kleine opbergers, enz.
 • Beddengoed zoals dekbedovertrekken, slaapzakken, klamboes, enz.
 • Let op: Wel verkleedkleren, maar geen andere kleding en geen knuffels.

Wil je tweedehands speelgoed bij ons verkopen? Lees dan onderstaande Spelregels goed door en schrijf je in!

Spelregels speelgoedbeurs

Door je in te schrijven als verkoper en het inschrijfgeld te betalen, ga je akkoord met onderstaande spelregels.

 1. De tweedehands speelgoedbeurs is in EBS De Rank. Dit is ook de plek waar je de artikelen die je wilt verkopen inlevert en ophaalt.
 2. Om mee te doen aan de verkoop, moet je je bij ons inschrijven als verkoper. Op de beurspagina lees je hoe en wanneer je je kunt inschrijven, en ook de datum/tijden voor inleveren en ophalen. Zorg dat je aanwezig kunt zijn op de aangegeven tijden, of regel zelf dat iemand anders voor jouw inlevert/ophaalt. We kunnen helaas niet van de tijden afwijken, omdat we de beursruimte maar voor een beperkte tijd huren, en onze vrijwilligers de tijd hard nodig hebben om alles voor elkaar te krijgen.
 3. Het inschrijfgeld voor de speelgoedbeurs bedraagt € 2,00 per verkoopnummer (vooraf te betalen). Daarnaast houden we 15% van de verkoopprijs van verkochte artikelen in voor onze onkosten (zaalhuur en materialen).
 4. Nadat we het inschrijfgeld hebben ontvangen, krijg je van ons een e-mail met je verkoopnummer en verdere instructies. Pas dan is je inschrijving als verkoper definitief.
 5. Hierboven bij “Wat kun je (ver)kopen?” lees je welke artikelen je kunt verkopen op onze beurs.
 6. Je zorgt ervoor dat alle artikelen die je wilt verkopen:
  – schoon, heel en compleet zijn,
  – goed verpakt zijn (zeker als er losse onderdelen bij zitten),
  – originele cd/dvd/games bevatten.
  Bijvoorbeeld puzzelstukjes of (kleine) onderdelen doe je in een goed sluitend (ziplock)zakje in de doos of bij het speelgoed.
  De beurscommissie kan besluiten om artikelen niet te verkopen als ze vies, beschadigd, niet goed verpakte of incompleet zijn.
 7. Je voorziet zelf je artikelen van schilderstape met daarop geschreven:
  – je verkoopnummer,
  de verkoopprijs
  – een omschrijving.
  (schilderstape heeft de voorkeur, want dat kun je meestal verwijderen zonder het artikel te beschadigen).
  Vul alles zo volledig mogelijk in. Artikelen zonder prijs kunnen we helaas niet verkopen. Wanneer een prijskaartje loslaat proberen we op basis van de omschrijving het artikel terug te vinden; zorg daarom voor een duidelijke omschrijving.
 8. Je doet alle geprijsde artikelen in een klapkrat, doos, bigshopper of stevige tas met op alle kratten/dozen/tassen duidelijk je verkoopnummer. Dan kunnen wij de niet-verkochte artikelen na de beurs in je eigen kratten/dozen/tassens aan je teruggeven.
 9. Lever je kratten/dozen/tassen in op de vrijdagavond voor de beurs tijdens het tijdslot dat je per e-mail hebt doorgekregen.
 10. Bij het inleveren zet je je paraaf op de inbrenglijst en je krijgt van ons een beurspasje met je verkoopnummer als bewijs dat je artikelen hebt ingebracht. Bewaar dit pasje goed, je moet het bij het ophalen van de niet-verkochte artikelen weer inleveren om je kratten/dozen/tassen terug te krijgen.
 11. Wij zorgen op zaterdag voor de verkoop van de ingebrachte artikelen.
 12. Na afloop van de beurs krijgt je alleen tegen inlevering van jouw beurspasje je kratten/dozen/tassen met eventuele niet-verkochte artikelen terug. Ook voor het afhalen krijg je per e-mail een tijdslot toegewezen.
  Wil je iemand anders je spullen laten ophalen? Zorg er dan voor dat deze persoon jouw beurspasje heeft en weet welk tijdslot je toegewezen hebt gekregen.
 13. Bij het afhalen is er gelegenheid om (een deel van) jouw niet-verkochte artikelen te doneren aan het goede doel. Welke doel dat is, lees je op de speelgoed-beurspagina.
 14. Wees op tijd en neem je beurspasje mee! Als je te laat bent of geen beurspasje hebt, loop je het risico dat je niet-verkochte artikelen aan het goede doel worden meegegeven.
 15. LET OP: Het inbrengen geschiedt op eigen risico. De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor beschadiging of zoekraken van artikelen. We doen natuurlijk onze uiterste best om dit te voorkomen. Controleer daarom bij het ophalen zelf of het klopt. Let er op dat je al je kratten/dozen/tassen terugkrijgt en meeneemt.
 16. De opbrengst van je verkochte artikelen minus onze inhouding (voor onze onkosten) proberen we binnen 1 week na afloop van de beurs op je bankrekening te storten.
 17. Maximaal een maand na afloop van de beurs verwijderen we je inschrijfgegevens. We bewaren alleen je naam en e-mailadres als je bent aangemeld voor onze beursnieuwsbrief.

Op de beurspagina kun je je inschrijven als verkoper.