Verslag van de afgelopen beurs

Op 12 september had Rijkerswoerd een primeur: de eerste corona-proof kinderkleding-beurs in Arnhem (en waarschijnlijk in de wijde omtrek). Vanwege de corona-maatregelen was alles anders: een andere locatie en een andere opzet. Deze keer geen drukte en gedrang, maar relaxt en veilig shoppen.

De beurs was kleinschaliger van opzet, zodat het voor de (kleinere) groep vrijwlligers corona-veilig en behapbaar was. Er was weinig ruchtbaarheid gegeven aan de beurs, omdat in de wijde omtrek (op één na) alle beurzen waren afgelast en de organisatie geen massale toeloop van bezoekers wilde. Toch waren alle 90 toegangskaartjes vooraf geboekt: bezoekers moesten vooraf een 30-minuten tijdslot reserveren, één persoon per gezin. Zo kregen zoveel mogelijk gezinnen de kans om voordelig (een deel van) de herfst/winter-garderobe voor hun kroost bij elkaar te shoppen.

Geslaagde beurs

De organisatie is niet door de GGD benaderd voor bron/contact-onderzoek, dus we kunnen voorzichtig stellen dat het gelukt is om de kinderkledingbeurs corona-proof te maken. Maar het was niet alleen vanuit de gezondheid gezien een geslaagde beurs. Het was fijn om te merken dat veel verschillende partijen uit de buurt betrokken wilden zijn om de kledingbeurs voor elkaar te krijgen.

Samenwerking

Zonder samenwerking tussen alle betrokkenen hadden wij deze kinderkledingbeurs niet kunnen organiseren. Dus een groot compliment voor iedereen die z’n steentje heeft bijgedragen.

De vrijwiligers vonden het fijn om weer iets voor de buurt en de medemens te kunnen betekenen. De bezoekers waren erg te spreken over de opzet; ze willen het eigenlijk altijd wel zo: veel relaxter! Ook de buurtbewoners die kleding inbrachten om te verkopen waren tevreden, want er zijn bijna 900 stuks kinder-kleding verkocht! En het goede doel, Bazar 54, was erg blij met alle kleding die na de beurs werd gedoneerd. Verder hebben bijgedragen: bewonersplatform Rijkerswoerd (bijdrage in de kosten), Jumbo Rijkerswoerd (eten/drinken vrijwlligers), EBS De Rank (tafels, kuchschermen, 1,5-meter-hesjes), Pieter de Jongschool Pythagorasstraat (rode loper, sta-tafels en schoolbel), kinderkledingbeurs Sis en Co (kledingrekken), Rozet Kronenburg (klaptafels, garderobe-rek en 1,5-meter-hesje), 3P2P (draaiboek en pinautomaat). Heel hartelijk dank voor de samenwerking!