Een groep moeders uit de buurt organiseert al jaren de tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurzen in Rijkerswoerd. De beurzen zijn gezellig en gemoedelijk. Veel vaders en moeders, opa’s en oma’s, gastouders en hulp-sinterklazen weten hun weg naar onze beurs te vinden.

De tweedehandsbeurzen in Rijkerswoerd zijn echt iets bijzonders: mensen komen zelfs uit Elst en Arnhem-Noord speciaal naar de beurs in Rijkerswoerd omdat die zo goed georganiseerd, overzichtelijk en gemoedelijk is. Een groot compliment voor onze vrijwilligersploeg, die zich elke beurs weer een slag in de rondte werkt om de grote hoeveelheid ingebrachte artikelen overzichtelijk uit te stallen. Bij de kledingbeurs zijn alle kledingstukken op maat, geslacht en type (truien, broeken, rokken) uitgesorteerd. Daarnaast zijn er aparte hoeken met sportkleding, jassen, verkleedkleren, nachtkleding, accessoires zoals petjes, riemen en sjaals. Ook op de speelgoedbeurs zijn alle ingebrachte artikelen uitgesorteerd: puzzels bij de puzzels en in oplopende moeilijkheid, een aparte rij met (bord)spellen gesorteerd op leeftijd, net als de kinderboeken; babyspeelgoed op een aparte tafel, enzovoorts. Het betaalt zich terug, want bezoekers kunnen goed overzien wat er allemaal te koop is en kopen daardoor meer. En daar wordt iedereen blij van: de buurtbewoners die hun overtollige speelgoed hebben ingebracht, de kopers en de beursvrijwilligers.

Zonder de hardwerkende vrijwilligers zouden er geen tweedehandsbeurzen in Rijkerswoerd kunnen zijn. Het is een geöliede machine die er elke beurs weer wat moois van maakt en dat in een gemoedelijke en gezellige sfeer. Echt een Dreamteam!