Prijskaartjes invullen en vastmaken

Hieronder zie je voorbeelden van prijskaartjes die op de juiste manier ingevuld en vastgemaakt zijn.

Omschrijving: tekst opdruk

Volledig ingevuld prijskaartjes: maat, nummer, prijs en omschrijving. De tekst op de trui staat ook op het prijskaartje, bij de omschrijving.

Mocht het prijskaartje los raken, dan kunnen we op basis van de maat en de omschrijving het prijskaartje weer bij de trui voegen. En zo kan de trui toch verkocht worden.

Vastgemaakt met knopspeld

Het prijskaartje is aan het kledinglabel in de achterboord van de spijkerbroek vastgemaakt met een knopspeld:

  • de speld gaat 4x door het kledinglabel heen (2x op en neer)
  • de prikpunt eindigt achter het papier van het prijskaartje, zie de gele cirkel op de foto hiernaast en hieronder. Zo is de kans heel klein dat iemand zich eraan prikt.

Vastgemaakt met veiligheidsspeld

Zorg ervoor dat de veiligheidsspeld 2x door het kledinglabel gaat. Dit geldt ook als je kleine veiligheidsspelden gebruikt (zie onderstaande foto). Bij 2x door het kledinglabel/papier prikken, scheurt het papier minder snel uit.

undefined

Het kledinglabel zit meestal in de achterboord van een (spijker)broek of short, of in de nek van een t-shirt of trui.

Zorg ervoor dat de speld geen gaatje in de stof kan maken, want soms wordt er aan de speld getrokken als kleding over elkaar schuift.

Schoenen vastmaken

Het prijskaartje is op een kartonnetje geplakt. In het kartonnetje zit een gaatje (gebruikt bijv. een perforator). De schoenen en het kartonnetje zijn aan elkaar vastgemaakt met een touwtje.

Bij sandalen of slippers is het touwtje gemakkelijk door beide schoenen en het prijskaartje te halen. Bij veterschoenen kun je een (dun) touwtje of tiewrap door een vetergat van beide schoenen doen (en het kartonnetje daar tussenin). Bij klittenband schoenen gaat het klittenband vaak door een ringetje; dan kun je daar het touwtje doorheen halen.

Werkt dit allemaal niet (bijvoorbeeld bij rubber laarzen) doe dan een elastiek door het prijskaart-kartonnetje en doe het elastiek dan om de schoenen. Zorg voor een duidelijke omschrijving (met bijv. het merk dat op/in de schoenen staat), zodat we het prijskaartje en de schoenen weer bij elkaar kunnen voegen als ze uit elkaar zijn geraakt.

Vastgemaakt met textieltang

Met een textieltang is eerst een kartonnen kaartje aan de kleding ‘geschoten’. Het gekleurde prijskaartje van de beurs is daarna op het kartonnen kaartje geplakt.